↻ 20 minutit

Koostisosad

400 g
kikerherned
250 g
tofu küüslauguga (Bon Soya)
100 - 150 g
nisujahu
1 spl
oliivõli
2 spl
maitsepärm
2 spl
fajita maitseainesegu (Santa Maria)
1 (keskmine)
sibul
3 küünt
küüslauk
2 spl
õli praadimiseks

Toiteväärtus

Energia
128 kcal
Valgud
7,5 g
Süsivesikud
18,6 g
Rasvad
4,3 g

Nende lihtsalt valmivate kikerherne-tofu kotlettide autor on Tugev Taimsel Kütusel kampaanias osaleja Mihkel.

Kikerherned sisaldavad rohkelt taimset valku, mineraalaineid nagu mangaan, kaalium, raud ja magneesium ning kiudaineid. Lisaks sisaldavad need foolhapet, tsinki ja on head B-grupi vitamiinide allikad. Kikerherned on heaks abimeheks veresuhkru tasakaalustamisel ning kolesteroolitaseme langetamisel.

Valmistamine:

  1. Loputa kikerherned sõelal ja lase nõrguda.
  2. Aseta kikerherned, tofu, fajita maitseaine, maitsepärm ja oliivõli blenderisse ja blenderda ühtlaseks massiks. Lisa jahu, et moodustuks tahke taigen.
  3. Haki sibul ja küüslauk ning lisa kotletimassile.
  4. Vormi 10-12 õhukest kotletti ning prae keskmisel kuumusel kuldpruuniks.

Kotletid sobivad hästi nii riisi kui ka kartuli kõrvale serveerimiseks või lihtsalt leiva peal söömiseks. Jättes põhiretsepti koostise samaks, saab kotlette muuta vaheldusrikkamaks lisades segule näiteks tükeldatud paprikat, seeni või hakitud spinatit või tšillit.

NB! Energiakogus on arvutatud ühe kotleti kohta.