Banaanijäätise retsept pärineb Tugev Taimsel Kütusel kampaanias osalejalt Oliverilt.
Banaanid sisaldavad palju kiudaineid, süsivesikuid, vitamiine ja mineraale. Keskmises banaanis on päevasest vajadusest kaaliumi (12%), B6 vitamiini (20%), C vitamiini (17%), magneesiumi (8%), vaske (5%), mangaane (15%), kiudained (3,1 grammi).
Banaanides on ohtralt kiudaineid, millel on oluline roll ainevahetusprotsessis. Kiudained aitavad kõrvaldada jääkaineid ja toksiine ning reguleerida vere glükoosisisaldust.
Retseptis on kasutatud kanepi valgu pulbrit, mis sisaldab 100 g kohta 50 g valku. Kanepi valgu pulber on kergesti seeditav ja lisaks valgule on pulbris tasakaalustatult esindatud nii omega 6 kui ka omega 3 rasvhapped.
Valmistamine:
(kogusest saab 4 keskmise suurusega jäätisepalli)
- Lõika banaanid tükkideks ja pane sügavkülma umbes kaheks tunniks
- Võta banaanid sügavkülmast välja ning lase sulada 5 min
- Blenderda banaanid koos proteiinipulbri ja taimse piimaga
- Söö jäätist näiteks marjade, šokolaadi või pähklitega