Selle lihtsa ja valgurikka retsepti kirjutas Tugev Taimsel Kütusel osaleja Mark. Retseptis kasutatud sojahakkmassis leidub 100 g kohta 49,8 g valku. Bolognese sobib väga hästi spagettide, riisinuudlite või näiteks tatraga söömiseks. Selles retseptis serveeritakse bolognese fusilli roheliste läätsedega, mis sisaldab 14,3 g valku 100g kohta. Bolognese kõrvale sobib hästi spinat või mõni lemmik värske salat.
Retseptis toodud kogustest saab kolm portsjonit bologneset. 100 g (keetmata) fusilli on üks serveering.
Valmistamine
- Aseta sojahakkmass kaussi ja vala üle 150 ml keeva veega. Kata kaanega ja lase seista 10 min.
- Haki sibul ja prae koos sojahakkmasiga ca 3-5 min keskmisel kuumusel.
- Lisa pannile viilutatud šampinjonid ning prae ca 5-7 min. Kui lisad praadimisel õli, siis arvesta, et kaloraaž tõuseb, kuna antud retsept on valmistatud õlita.
- Samal ajal keeda potis fusilli pakil oleva õpetuse järgi.
- Lisa sibula, seene ja sojahakmassi segule maitsepärm ja sega läbi. Seejärel lisa tomatipasta basiilikuga. Lase podiseda 2-3 min.
- Serveeri toit endale meeldiva salati, spinati või rohelise sibulaga.