↻ 25 min

Koostisosad

390 ml
tomatipasta basiilikuga (nt ICA I Love Eco)
250 g
šampinjon
50 g
sojahakkmass (nt Bon Soya)
1
sibul
2 spl
maitsepärm (nt Engevita)
1 tl
sool
1 spl kuhjaga
fajita maitseainesegu (nt Santa Maria)
100 g (keetmata)
fusilli roheliste läätsedega (Lenticchie Verdi)

Toiteväärtus

Energia
486 kcal
Valgud
27 g
Süsivesikud
86 g
Rasvad
3 g

Selle lihtsa ja valgurikka retsepti kirjutas Tugev Taimsel Kütusel osaleja Mark. Retseptis kasutatud sojahakkmassis leidub 100 g kohta 49,8 g valku. Bolognese sobib väga hästi spagettide, riisinuudlite või näiteks tatraga söömiseks. Selles retseptis serveeritakse bolognese fusilli roheliste läätsedega, mis sisaldab 14,3 g valku 100g kohta. Bolognese kõrvale sobib hästi spinat või mõni lemmik värske salat.

Retseptis toodud kogustest saab kolm portsjonit bologneset. 100 g (keetmata) fusilli on üks serveering.

Valmistamine

  1. Aseta sojahakkmass kaussi ja vala üle 150 ml keeva veega. Kata kaanega ja lase seista 10 min.
  2. Haki sibul ja prae koos sojahakkmasiga ca 3-5 min keskmisel kuumusel.
  3. Lisa pannile viilutatud šampinjonid ning prae ca 5-7 min. Kui lisad praadimisel õli, siis arvesta, et kaloraaž tõuseb, kuna antud retsept on valmistatud õlita.
  4. Samal ajal keeda potis fusilli pakil oleva õpetuse järgi.
  5. Lisa sibula, seene ja sojahakmassi segule maitsepärm ja sega läbi. Seejärel lisa tomatipasta basiilikuga. Lase podiseda 2-3 min.
  6. Serveeri toit endale meeldiva salati, spinati või rohelise sibulaga.