↻ 30 min

Koostisosad

1 purk
musti ube
1 purk
kidney ube
1 purk
purustatud tomateid
1
sibul
1
piprakaun
1
tšillikaun
2
sellerivart
200 g
seeni
sool
pipar
suitsupaprika
petersell
laimimahl
sojajogurt
sidrun
koriander
täistera pruun riis

Toiteväärtus

Energia
396 kcal
Valgud
17 g
Süsivesikud
62 g
Rasvad
3 g

Selle toitva ja vürtsika retsepti autor on Tugev Taimsel Kütusel osaleja Oliver. Retseptis on kasutatud kahte erinevat sorti ube. Mustades ubades on rohkelt valku ja süsivesikuid. Nimelt 100g kohta 18g süsivesikuid ja 8,2g valku. Mustad oad on maitselt pehmed ning kergelt magusad. Punased ehk kidney oad on hõrgu maitse ja koostisega, sobivad ideaalselt tšillide valmistamiseks. Kõrvale on lisatud täistera pruun riis. Pruun riis on kõige kõrgema toiteväärtusega. Sellelt on eemaldatud ainult kiuline mittesöödav kest. Lisaks annavad täisterariisil säilinud seitse pealiskihti koos iduga sellele kerge pähklimaitse. Retseptis toodud kogustest saab vähemalt 4 keskmist portsjonit. Energia ja toitainete kogused on toodud ühe portsjoni kohta.

Valmistamine

  1. Pane riis keema.
  2. Aseta pannile tükeldatud seened, sibul, seller, tšilli, piprakaun ja lisa sellele 2 ml vett.
  3. Lisa oma käe järgi maitseained: sool, pipar, suitsune paprika. Hauta 5 min kaane all.
  4. Lisa tükeldatud tomatid, oad, näpuotsaga värske petersell ning pigista tunde järgi natukene laimimahla. Hauta kaane all nõrgal tulel 10 min.
  5. Serveeri riis koos tšilliga. Peale võib lisada natukene maitsestamata sojajogurit, tilli, koriandrit ja sidrunit.