↻ 15 minutit

Koostisosad

1
sibul
1/2
paprikat
3-4
päikesekuivatatud tomatit
3 spl
kikerhernejahu
15 spl
vett
soola, pipart, basiilikut

Toiteväärtus

Energia
450 kcal
Valgud
15 g
Süsivesikud
20 g
Rasvad
3 g

Põnev omletiretsept, mille valmistamiseks ei kulu ühtegi muna. Kikerhernejahu, mida retseptis kasutatakse muna asemel, on ühtlasi väga valgurikas.

Kui kikerherneomleti valmistamine selgeks saab, on oht, et enamik nädalavahetuse hommikuid hakkavad mööduma just selle saatel. Tegelikult on kikerherneomlett väga vaheldusrikas ja mõnus hommikusöök, sest selle maitset saab muuta väga kerge vaevaga – lisamiseks sobivad seeneviilud, brokoli tükid vms.

Kikerherneomletil on fänne üle kogu maailma, sest selle krõbe tekstuur ja mõnus maitse ei jäta kedagi külmaks. Antud kogusest saab ühe ülepanni-omleti või kaks väiksemat.

Paar nippi, mida silmas pidada

  • Omlett eeldab väga head panni.
  • Tainas peab olema paksema pannkoogitaigna sarnane ega tohi olla vedel.
  • Kikerhernejahu müüakse ökopoodides, nt Biomarketis ja Piprapoes, ning osades toidukettides, kuid selle asemel saab edukalt kasutada ka hernejahu, mis on tunduvalt soodsam ja saadaval enamike kaupluste jahuriiulis.
  • Maitsepärmihelbed on suurepärane toode, mida lisada soolastesse toitudesse või raputada toidu peale. Toidule annab maitsepärm pähklise-juustuse meki (saadaval nt Prismades, Kaubamajas, Solarises jm).
  • Võid retseptis kasutada lisaks mainitule ka oma lemmikmaitseaineid.

Valmistamine

Haki sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid ja prae pannil pehmeks. Samal ajal saad valmis segada omletitaigna. Sega jahu, maitseained ja maitsepärmi helbed omavahel kokku. Lisa vesi ja sega hoolega läbi. Lisa taignasse pannil praetud sibul, paprika ja päikesekuivatatud tomatid ja sega tainas läbi. Võid lisada tükeldatud peterselli või rohelist sibulat. Tainas peaks jääma tihkem/paksem.

Vala tainas pannile ja aja lusikaga laiali. Prae mõlemalt poolt umbes 5-6 minutit. Kui teed ülepanni-omletti, võid kergemaks ümberkeeramiseks selle pannilabidaga keskelt pooleks teha.

Ja siis jääb üle vaid heal maitsta lasta.