↻ 30 min

Koostisosad

300 g
penne pasta
200 g
Vöneri viilud
200 g
puravikud
100 g
vegan ürditoorjuust
1 tl
ürdisegu
3 dl
köögiviljapuljong
1 spl
sidrunimahl
sool
pipar
oliiviõli praadimiseks

Toiteväärtus

Energia
300 kcal
Valgud
20,5 g
Süsivesikud
38 g
Rasvad
7 g

Selle pastaga sooviksime tutvustada ühte Eesti kaubanduses saadavat maitsvat valmistoodet nimega Vöner. Nimetus tuleneb sõnadest vegan ja döner kebab. Vöneri näol on tegemist taimse alternatiiviga kebabile, mida valmistatakse nisuvalgust ning on kebabile sarnaselt maitsestatud. Vöneri valgusisaldus on tervenisti 32% ning sellega on kerge valmistada erinevaid maitsvaid roogasid. Lisaks pastale võite eksperimenteerida wrapide, burgerite, pitsa või lasanjega.

Vönerit on võimalik soetada Selverist, aga see on kasutusel ka paljudes restoranides. Restoranide nimekirja võib kiigata Vöneri veebilehel.

Retseptis toodud kogustega valmib kuus portsjonit. Makrotoitainete kogused on arvutatud ühe portsjoni kohta.

Valmistamine

  1. Keeda pasta soolases vees vastavalt pakendil olevale juhendile. Hoia osa keeduvett alles.
  2. Kuumuta õli pannil. Lisage pannile seened ning praadige krõbedaks, lisa Vöneri viilud, küpseta veel 5 minutit.
  3. Lisa ürdid, sidrunimahl ja köögiviljapuljong. Küpseta, kuni kaste on paksenenud.
  4. Lisa kastmesse toorjuust. Küpseta keskmisel kuumusel 3-5 minutit. Vajadusel lisa natuke pasta keeduvett või köögiviljapuljongit. Maitsesta pipra ja soolaga.
  5. Lisa kastmesse keedetud pasta ja kuumuta enne serveerimist.